De Wijze Mannen

De Wijsche Mannen is een groep oude ballen die lid werden van De Walvisch en speelden in de periode 1982 -1987. En het is nogal makkelijk om grappen over ze te maken. Maar dat zou flauw zijn, dus dat doen we hier niet.

Typisch gesproken zitten de meeste wijze mannen in hun vierde of vijfde baan, en sommige zijn al bij hun tweede vrouw. Ze poloën al lang niet meer in de selectie, maar leiden de jeugd op in Heren Zes. En al zwemmen ze de honderd vrij niet meer onder de minuut, toch zijn ze nog fanatiek genoeg om regelmatig tegen een UZV-tje op te lopen. Naast het bad werken ze stiekem aan hun handicap. Je kunt tenslotte niet altijd blijven waterpoloën.

wijze_mannen_web_1

Niemand heeft ze verteld dat een oranje of mint groene blandpooibroek niet zo hip meer is. En al denken ze dat de jeugd van tegenwoordig graag naar dat ‘Hip-Hop’ luistert zoals uhh … Run DMC, toch houden we van ze. Want eens waren ze ons rolmodel. En waar zij gaan zullen de jongere generaties volgen.

wijze_mannen_web_2

Eén keer per jaar worden de echtelijke zorgen en carrière perikelen aan de kant gezet. Dan worden de houthakkersbloezen en Ralph Lauren polo’s uit de kast gehaald, en gaan de mannen los. Het jaarlijkse kerstdiner is niet meer zo wild, maar zeker zo gezellig als twintig jaar geleden.

Dus zoek ze eens op. Want onder het motto ‘elke gek op het web’ hebben ze zelfs een eigen website.