De Walvisch

G.S.Z.C. De Walvisch

In 1933 is waterpolovereniging G.S.Z.C. De Walvisch ontstaan uit het Groninger Studentencorps Vindicat Atque Polit. We zijn daarmee de enige corporale studentenwaterpolovereniging in Nederland. De gebruiken, oftewel ‘mores’ van de vereniging zijn historisch gezien dan ook op die van Vindicat gebaseerd, al heeft de vereniging zich de afgelopen 80 jaar een unieke stijl en sfeer eigen gemaakt.

De mores van onze vereniging berusten op ons drieluik: Drank, list en conditie. De sfeer en gedragingen in de vereniging worden hierdoor duidelijk beïnvloed. We lichten dit hieronder graag toe.

Een belangrijke factor in het leven van een Walvischer is sociaal verkeer. Het moederdier, zoals we onze vereniging noemen, staat erom bekend het zeer te waarderen als haar leden zich regelmatig durven laten gaan. Wij maken daarbij graag gebruik van de sociale olie die bekend staat als drank. Veel memorabele momenten en ludieke acties zijn hieruit voortgevloeid, al mag u uiteraard zelf invullen wat u hiermee doet. Het moederdier houdt van het leven, “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” wordt bij ons dus graag omgekeerd.

Binnen De Walvisch hechten wij veel waarde aan list. Voor een listig persoon is het leven een stuk interessanter en zijn de uitdagingen die daarmee gepaard gaan kinderspel. Mocht uw listigheid nog een onderontwikkelde eigenschap zijn, treur dan vooral niet. Lidmaatschap van De Walvisch doet de zo nodige list in u gegarandeerd ontwikkelen tot een eigenschap waar u nog vele jaren plezier van zult hebben.

Ook conditie is bij ons belangrijk. Op de hogere waterpoloniveaus is het goed ontwikkeld, in de lagere regionen van de competitie wordt de conditie vooral in de kroeg geuit. Hoe dan ook, net als Drank en List zal conditie bij De Walvisch voldoende aandacht krijgen.

 

Soep ‘m

https://www.facebook.com/GSZCDeWalvisch/videos/495606337848139/