Hoewel er op moment meer wordt uitgekeken naar de Walvisch wintersport dan naar waterpolo, zijn er de afgelopen weken een paar wedstrijden waterpolo gespeeld. Zo ook op 22 februari, waar Damesch 1 en het Vlaggenschip afreisde naar Zwolle en Heren drie en Damesch 2 naar Winschoten.

 

Heren drie en Damesch 2

De damesch speelden om 19.10 uur tegen Zepta. Enige zenuwen waren aanwezig na de heftige thuiswedstrijd tegen hetzelfde team. Na een goede peptalk en aanwijzingen van coach Niek begonnen de damesch vol goede moed aan de wedstrijd en kwamen ze al snel op voorsprong. Toen de vrouwen van Zepta er halverwege de wedstrijd achter kwamen dat het bijna onmogelijk was om nog te winnen, zetten zij een knop om en begon de felle strijd. Damesch werden in de houtgreep genomen, badpakken werden nog net niet uit getrokken en er werd op doel geschoten vanaf de middenlijn. Gelukkig was damesch 2 hier op voorbereid en wonnen zij, mede door het aanmoedigen van heren 3, de wedstrijd met 2-10.

De heren hadden nog een wedstrijd de tijd om bij te komen van het supporteren van de damesch voor zij zelf het strijdtoneel mochten betreden. Het werd een zware strijd en de heren kwamen erachter dat niet alleen de vrouwen van Zepta agressief zijn in het water. Ondanks vele worstelingen kwam De Walvisch op 0-2 voorsprong. Bij damesch 2 op de tribune was de spanning ook om te snijden en de woorden ‘lummel’ en ‘belhamel’ vlogen Zepta om de oren. De spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3, waarna beide teams gezamenlijk terugkeerden naar Groningen.

 

Damesch 1 en het Vlaggenschip

Zaterdag 21 februari reisde een delegatie Groningense studenten naar het pittoreske Zwolle voor een potje waterpolo. In Groningen verzamelenden zij zich gewapend met vele liters bier en de zwembroek. De treinreis verliep zeker niet voorspoedig want in elke stad die ze tegenkwamen stopte de trein. Dit mocht de pret natuurlijk niet drukken. De meeste Heeren waren vrij weinig waard aangezien zij hun naam als ‘student’ de avond ervoor zeker waar hebben gemaakt.

De wedstrijd van de Heeren ging minder soepel dan gedacht en helaasch werd er verloren. Maar de tribune in Zwolle zat vol trotse Groningen-aanhangers die alsnog heel hard juichten voor hun mannen. Na de heeren kwamen ook de damesch aanbod. Zij versloegen glansrijk het eerste team van Zwolle. De keeper was namelijk lek. Op de tribune was het Vlaggenschip inmiddels begonnen met hun eerste biertjes. En de damesch werden onder luid gejoel en gezang aangemoedigd. De sfeer was fantastisch, het bier vloeide rijkelijk en de zwollenaren waren onder de indruk van de saamhorigheid van de Groningers.

Na de wedstrijden vertrokken de poloërs gezamenlijk naar Groningen, er werden tafels gebouwd van koffertjes en het mexen was begonnen.