De Jonge Goden

Van eerste klasse naar eerste kind.

 

Jonge goden. Alleen de naam al. Deze mannen werden lid van de GSZC de Walvisch in de periode van ruwweg 1987 – 1992. “De Jonge Goden” is niet een naam die je zou kiezen als je niet iets te compenseren had. Iets om je vanaf te zetten. Hmmmm…, wat zou dat dan kunnen zijn?

Jonge_honden_web2

Heeft niemand ze verteld dat een grap maar één keer leuk is? Als de Wijze Mannen besluiten om af en toe bij elkaar te komen om wat te eten en te drinken, kun je je afvragen welke combinatie van zelfoverschatting, drank en belegen studentenhumor ze er toe heeft doen besluiten heeft om juist voor dié naam te kiezen. Maar om dat idee dan vervolgens klakkeloos te kopiëren, getuigt nou niet bepaald van originaliteit. Misschien is dit iets dat de Gouden Generatie ter harte wil nemen. Het getuigt ook niet van een vooruitziende blik, want hoe jong zijn deze goden eigenlijk nog?

Hoe dan ook, elk laatste weekend voor de kerst komen de heren bijeen in ’t Weurde. En gezellig is het wel. Deze mannen hebben succes op ’t werk en in de liefde. Daar vertellen ze graag over. En bovendien is dit de generatie die de Walvisch naar de eerste klasse bracht. Nog steeds spelen de heren een aardig potje polo. De meeste mannen spelen nog op bondsniveau, sommigen zelfs in de hoofd en eerste klasse. Daar vertellen ze ook graag over.

En het siert ze ook dat ze niet zo ijdel zijn om een website te beginnen. Ga zo door!

 

Jonge_honden_web1